Početna Prijedorski region Startovao i Rudar Prijedor: Bujić sa mladim snagama napada vrh tabele

Startovao i Rudar Prijedor: Bujić sa mladim snagama napada vrh tabele

Fudbaleri Rudar Prijedora su počeli sa pripremama za narednu sezonu Prve lige Republike Srpske.

Poslije ispadanja iz Pfremijer lige došlo je do brojnih promjena, počevši od mjesta šefa stručnog štaba, a na klupi se vratio Zoran Bujić.

On će pokušati da po drugi put uvede tim iz grada na sani u najviši rang, a na prvom okupljanju uz nekoliko prvotimaca iz protekle sezone pojavilo se dosta mladih igrača iz klupske omladinske škole.

– Drugi put sam na klupi Rudar Prijedora i zadovoljan sam zbog povjerenjea uprave. Moje ambicije su bile da se vratim na ovo mjesto, ranije sam sa Rudarom imao uspjeha, da li ću ga ponoviti vrijeme će pokazati. Ja se nadam da hoće. Otišlo je 20 igrača, to je teško nadoknaditi, daću sve od sebe, jer grad prijedor zaslužuje više i bolje od onoga što smo gledali prošle godine i u poslednjem periodu.

Tu smo da zasučemo rukave, i da radimo. Rudar ima tradiciju koja ga tjera da ambicije budu najviše, a to je prvo mjesto. U ovom trenutku to ne može da bude realnio s obzirom na veliki odlazak igrača. Međutim, to nije alibi i mislim da ćemo nešto napraviti. Uprava nam je dala garancije da će sve da funkcioniše kada su u pitanju finansije, a to je bio jedan od problema prošle sezone i razlog zbog kog se ispalo iz Premijer lige. Borićemo se za svaki bod i za svaku pobjedu – poručio je Bujić, dodavši da još niko od novih igrača nije potpisao.

FOTO:

Kapiten Nemanja Pekija je svjestan da podmlađenu ekipu očekuju veliki izazovi.

– Čeka nas zanimljiva sezona, pripreme će da budu teške, a mi fudbaleri treba da se naviknemo na rad novog trenera. S nekipom je dosta mladih igrača, trebaće im velika podrška, a nadam se da ćemo je svi zajedno imati sa tribina – rekao je Pekija.

Prvom okupljanju prisustvovali su: Trninić, Čehić, Kovačević, Faver, Asprilja, M. Bilbija, N. Marmat, Jovičić, Karagić, Alibegović, Dobrijević, Kralj, Jolović, Hamzić, Mršić, Suljić, Radaković, Pekija, Marić, Sajak, D. Marmat, D. Bilbija, Redžić.