Policija u Doboju traga za dvojicom nepoznatih muškaraca koji su na prevaru od sedamdestosmogodišnjaka u tom gradu uzeli 250 maraka.

Sve se desilo u ponedjeljak u “po bijela dana”, a prema našim saznanjima prevaranti su nesrećnom stacu prvo nudlili na prodaju zlatnu narukvicu, a nakon toga jedan od njih ga je zamolio da mu posudi novac.

– Prvo je starcu u ulici Kralja Petra u Doboju prišao muškarac koji ga je oslovio imenom. Upitao ga je kako je pa je starac mislio da je njegov poznanik te je započeo priču sa njim. Taj muškarac mu je kroz razgovor ponudio na prodaju zlatnu narukvicu koju bi mu prodao za 300 maraka, ali Dobojlija je to odbio uz obrazloženje da nema novca za zlato-navodi naš izvor.

Dodaje da je tada  starcu i njegovom sagovorniku prišao drugi preavrant koji ga je takođe pozvao po imenom,

– Zatim se obratio “trgovcu”i upitao ga šta prodaje, a kad mu je pokazao narukvicu on mu je pohvalio zlato kako je jako kvalitetno. Rekao je da je  zaintresovan za kupiovinu ali da ima samo 50 maraka, te pitao Dobojliju da mu posudi 250 maraka, jer tako dragocjen komad nakita ne želi da propusti. Rekao mu je da on živi u blizini te će odmah otići do stana da mu donese i vrati pare-rekao je izvor.

Naivni Dobojlija pomislio je u pitanju poznanik i posudio mu je 250 maraka, a prevaranti su tako otiši “do stana po novac” rekavši mu da ih pričeka.

On ih je čekao neko vrijeme, a kada je vidio da se ne vraćaju shvatio je da je bio žrtva dobro uhodanih prevaranata i slučaj je prijavio dobojskoj policiji.

U Policijskoj upravi Doboj istakli su da im je ovaj slučaj prijavljen 13. decembra i da je u toku istraga u cilju pronalska prevranata.

–  Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno je da su oštećenom licu u Doboju prišala dva nepoznata muška lica od kojih je jedan nudio da otkupi zlatnu narukvicu, a drugi tražio da mu posudi 250 KM da bi je otkupio. Nakon što je oštećeni dao toj osobi 250 KM da otkupi narukvicu od drugog lica, oba su se  udaljila u nepoznatom pravcu ne vratišvi novac -rekli su u PU Doboj.

Dodali da je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Doboj pod čijim nadzorom se vodi istraga.

Iz policije su apelovali na građane da čuvaju imovinu i da   ne nasijedaju na prevare i ne daju novac nepoznatim osobama.

glassrpske