fbpx

Starac iz BiH osumnjičen za zlostavljanje petogodišnje djevojčice

Neimenovani šezdesettrogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine završio je u zatvoru u italijanskom mjestu Ređo Emilija zbog sumnji da je seksualno zlostavljao petogodišnju djevojčicu.

Kako pišu italijanski mediji, zlostavljanje je navodno trajalo godinu i po. Istraga je počela nakon što se djevojčica povjerila majci i ocu rekavši šta joj je radio njihov prijatelj koji je živio u sobu do njene.

Djevojčicu je u prisustvu roditelja i psihologa saslušala policija, a ona je kazala kako je muškarac u sobu dolazio noću, budio je, dirao i ljubio intimne dijelove tijela. Riječ je o bivšem partneru njene bake, ali su nakon prekida veze svi ostali u veoma dobrim odnosima pa je 63-godišnjak ostao da živi s porodicom.

Državljanin BiH poriče ove optužbe tvrdeći da nije uradio ništa od navedenog i da se prema djevojčici odnosio kao da je njegova kćerka.

Navodi djevojčice će se provjeriti jer postoji problem s percepcijom vremena i niko nije primijetio ništa dok majci nije rekla da je loše.

Šezdesettrogodišnjak sada čeka saslušanje nakon čega će sudija odlučiti da li će ga pustiti uz kauciju ili zadržati u pritvoru.

(Nezavisne)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila