fbpx

Stanje na putevima u BiH

Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode i uklanjanja vozila, normalizovano je saobraćanje u tunelu 1.mart na autoputu A-1 smjer Kakanj-Zenica. 

Zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u Vogošću saobraća se usporeno, uz izmjenjen režim saobraćaja. Apelujemo na vozače da prate privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Povodom održavanja XVII Međunarodnog oldtimer susreta „Sarajevo 2019“ na relaciji M-17 Mostar-Sarajevo moguće je usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila