Početna Servisne Stanje na putevima u BiH

Stanje na putevima u BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab, na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, za saobraćaj su zatvorene lijeve tunelske cijevi i saobraća se desnom kolovoznom trakom u dvosmjernom režimu saobraćanja.

U toku su i radovi na vijaduktu Bojnik, na dionici A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, zbog čega vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova na sanaciji potpornog zida na magistralnom putu M-5 Busovača-Kiseljak, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Zbog radova na sanaciji mostova na magistralnom putu M-5 u Ključu i Jajcu, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralne puteve: M-17 Tarčin-Konjic, M-18 Semizovac-Vogošća, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

cera - Stanje na putevima u BiH