fbpx

Stanje na putevima u BiH

Zbog novih padavina i zasniježenog kolovoza u većem dijelu zemlje saobraća se sporije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Mokro-Rogatica, Han Pijesak-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica. Niske temperature  pogoduju formiranju poledice, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Vozačima na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila