Početna Vijesti Stanje na putevima

Stanje na putevima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na većini puteva u našoj zemlji danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok zaostalog snijega ima na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja. Skrećemo pažnju na učestale odrone i upozoravamo na povremeno jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Za večeras od 18 do 22 sata najavljene su i potpune obustave saobraćaja u tunelu Vranduk u trajanju od 10 do 15 minuta. Molimo vozače da svoje putovanje planiraju u skladu sa najavljenim obustavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

cera - Stanje na putevima