fbpx

Stanje na putevima

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase saobraćaju preko Komara (Travnik-Donji Vakuf).

U Bosni se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Ugaženog snijega i leda ima na putnom pravcu Glamoč-Mlinište. Povremeno su jaki udari vjetra na putnom pravcu Kupres-Šuica-Livno. Ponegdje u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila