Početna Info servis Stanje na putevima

Stanje na putevima

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Gaj, na dionici autoputa A-1 Vlakovo-Lepenica, na snazi je obustava saobraćaja u ovom smjeru.

Na dionici Skender Vakuf-Travnik-Lašva-Zenica (Arcelormital), kreće se vangabaritni prevoz, a planirano je da na odredištu bude sutra ujutro oko 04 sati. Budući da se radi o teretu velikih dimenzija kretanje će biti usporeno, pa vozače molimo da budu maksimalno oprezni i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dental Studio Prijedor