Početna Servisne Stanje na putevima

Stanje na putevima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izvlačenja vozila koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka u kanjonu Tijesno.

Većina ostalih putnih pravaca ovoga jutra u RS prohodna i uslovi za odvijanje saobraćaja su dosta povoljni.Kraći zastoji su mogući na dionicama gdje su u toku radovi, gdje saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeli su radovi na uklanjanju naplatnih kućica na magistralnom putu M-16, dionica Klašnice 2-Šargovac, zbog čega će na ovom lokalitetu biti izmjenjen režim odvijanja saobraćaja (do 26.09.2018.).Vozače molimo da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-6, dionica granica RS (Trnovica 2)-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore (do 26.10.2018.).Saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Radi izvođenja radova na deminiranju obale rijeke Save, u mjestu Prud, Federacija BiH, doći će do povremenih obustava saobraćaja (do 30.07.2018.) na regionalnom putu R-464, Šamac-Prud na mostu u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac. Obustave saobraćaja će se izvoditi svakim danom od 08:00-16:00h u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova, do 19.08.2018.godine  u vremenu od 08:00 do 16:00 časova dolaziće do privremene obustave saobraćaja svakog radonog dana u mjestu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, opština Doboj na lokalnom putu.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta M-14.1 Lončari-Brčko 1 i Brčko 1-Brčko 2.​

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još uvijek odvija usporeno.

Na regionalnom putu R-475a Karan – Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici magistranog puta (M-16.1 Klašnice-Prnjavor) u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje autoputa, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.Dodatno, zbog izgradnje pomenutog autoputa izmješten je dio ovog magistralnog puta, u mjestu Čorle i Naseobina Lišnja, pa vozače savjetujemo da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice 1-Prnjavor (sekcija “Đokin potok” na stacionaži od km 29+885 do 31+085), (u mjestu naseobina Lišnja i Puraći na stacionaži od km 25+980 do km 24+910 25+750 km i 26+700 km) i na regionalnom putu R-474 dionica Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2 (sekcija „Prnjavorska petlja“ na stacionaži od km 0+417 do km 0+65), izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj. Takođe, na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor (na stacionaži od km 24+500 do km 28+500) izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje pristupnih puteva koji će se spajati sa navedenim magistralnim putem i izmještanja dijela navedenog magistralnog puta, a za potrebe izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija. (predviđeno je da radovi traju do 31.12.2018.).

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na regionalnom putu R-446, dionica Kula – granica RS/F BiH Vraca 1, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika (R-446), sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, R-476 Ukrina-Gornja Vijaka, R-454a, Bratunac-Drinjača i R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu R-435, Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog  mosta u neposrednoj blizini i  regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice 1 – Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, radi izvođenja radova na izgradnji autoputa Banja Luka – Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija (do 30.09.2018.).

Takođe, na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor, u mjestu Drugovići, doći će do izmjene režima saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banja Luka – Doboj, u periodu od 27.04.2018. do 30.09.2018. godine. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Puštanjem u saobraćaj dijela  auto puta  “9. Januar “ Banja Luka-Doboj, dionica Banja Luka –Prnjavor, sa uklapanjem na petlju “Mahovljani” autoputa Banja Luka-Gradiška I sa uklapanjem na magistralni put M-16,1, Mahovljanska petlja stavljena je  u svoju osnovnu funkciju. Na dionici mag. puta M 16-1. Klašnice 1 – Prnjavor u Drugovićima, uspostavljen je poseban režim saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor.

Zabrane

Na regionalnom putu R-473 Teslić 2-granica RS/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 5 t.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu L007 dionici Doboj-Manastir Petrovo, od 07.05.2018 na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. Takođe, ova zabrana se od 01.03. do 30.09.2018. godine ne odnosi na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem R-454a od Bratunac 3-Drinjača.

AMS RS

U toku je republička preventivna kampanja “Niti jedan nevezan pojas!“, kojom se želi podsjetiti na činjenice da bezbjednosni pojas predstavlja dio opreme svakog vozila i jedan je od najboljih izuma na području bezbjednosti u vozilima. Ovu kampanju zajedno sprovode Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS), Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 49 Auto-moto društava i lokalne zajednice.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi  je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” -066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj  1285 informacije o stanju na putevima i pomoć na putu  u Republici Srpskoj možete dobiti i mobilni telefon  066/823-000, ili putem internet stranice www.ams-rs.com.

SPORT AMS RS

Auto-moto savez RS (AMS RS) i Auto-moto društva organizovaće  danas i sutra (21. I 22 jul 2018. godine) tradicinolanu, saobraćajno-preventivnu manifestaciju pod nazivom Auto-reli  “Kozara-Sutjeska” 2018.

BANJA LUKA

Od 18:00 časova danas 21. Jula pa do 05 časova u ponedjeljak, Ulica Kralja Petra I Karađorđevića će na dijelu od Hotela Bosna do Ulice Marije Bursać biti zabranjena za sva motorna vozila, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu. Autobusi će biti preusmjereni Vidovdanskom ulicom (stara autobuska stanica).

U Ulici Petra Velikog od broja 1 do raskrsnice sa Sarajevskom ulicom, svakim radnim danom i subotom, u vremenu od 08:15 do 19:00 časova, biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, zbog izvođenja radova izgradnje Ulice Petra Velikog u naselju Česma. Za vrijeme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajana signalizacija, te se vozači mole za poštovanje iste, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja. (do 21.07.2018. godine)

Zabranjuje se saobraćaj:

– svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića

– svim vozilima preko Zelenog mosta

– svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

BRČKO DISTRIKT

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta M-14, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka 1 biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u gradskom području Brčkog. Mole se učesnici u saobraćaju da se pridržavaju uputstva dobijenih vertikalnom saobraćajnom signalizacijom i od radnika na terenu. (do 26.07.2018.)

 

FEDERACIJA BiH

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

 

GRANIČNI PRELAZI

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na GP Brod i Gradiška. Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na GP Doljani, Prisika i Ivanica. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore. Danas od 14 do 15 časova, zbog građevinskog miniranja na gradilištu ovog graničnog prelaza, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta.

cera - Stanje na putevima