fbpx

Stanje na putevima

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Zbog praznika Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH do 06.06. do ponoći.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila