Početna BiH Stanivuković o novim detaljima nabavke respiratora (VIDEO)

Stanivuković o novim detaljima nabavke respiratora (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, podnio je danas Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Dejana Kusturića i Željka Babića, direktora firme “Medietik“ od koje su kupljeni respiratori.

On je rekao da podaci do kojih je došao juče, govore o još većem kriminalu nego podaci do kojih su došli prekuče, jer se mnoge stavrio u zvaničnim dokumentima ne poklapaju.

– Kada se pogledaju podaci UIO, najskuplji respirator firme ‘Medietik’ uvezen u BiH iznosi 34.000 KM, dok su Fondu prodati za nevjerovatnih 157.000 KM – tvrdi Stanivuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da se podaci iz UIO BiH ne podudaraju s onim iz Agencije za lijekove ni sa cijenama koje je dostavio Fond zdravstvenog osiguranja.

– Cijena svih uvezenih respiratora firme ‘Medietik’, po podacima UIO BiH, iznosi 3,4 miliona KM, a s PDV četiri miliona KM, dok su prodati Fondu za 15,1 milion KM. Razlika u cijeni je 11 miliona. Ovo je do sada najveći kriminal za vrijeme pandemije koronavirusa. Pokušavaju da falsifikuju dokumente prebacujući KM u evre. To nije moguće, jer imamo sve podatke – rekao je Stanivuković danas.

Kusturića tereti za nesavjestan rad u službi prilikom nabavke respiratora u vrijeme virusa korona, a Babića, kako kaže, zbog falsifikovanja i uništavanja službene isprave.

– Molim Tužilaštvo da se bavi ovim banditima i da nikome više ne padne na pamen da se ovako opohodi prema građanskom novcu – rekao je on, tvrdeći da je ovdje opran građanski novac.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila