Početna Vijesti Stanivuković najavio inicijativu: Nedjelja da bude neradna za sve građane

Stanivuković najavio inicijativu: Nedjelja da bude neradna za sve građane

БАЊАЛУКА, 10. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић заједно са опозиционим одборницима у Скупштини града Бањалука, најавио је данас акцију потписивања петиције да недјеља буде нерадни дан, под називом "Не дјелам недјељом", која ће бити организована широм Републике Српске.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupstini RS, danas je održao pres konferenciju na kojoj je protestvovao zbog radne nedjelje i toga što TC “Delta Planet” radi do 22.00 časa, a da još uvijek ta odluka nije donesena.

“Najavljujem incijativu kojom ćemo se boriti da nedjelja bude neradna za sve građane, i sa tom incijativom počinjemo u Banjaluci”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da bi nedjelja bar za 90 odsto radnika trebala biti slobodna, to jeste, da bi trebalo da rade dežurne ekipe apoteka, zdravstvenih ustanova i slično, te da bi i to trebalo realizovati tako da ide u korist radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da i turisti koji dolaze u naš grad najčešće dođu petkom, a nedjeljom u toku dana odlaze iz grada tako da ne vidim ni sa te strane svrhu da tržni centar radi do 22.00 časa”, kazao je Stanivuković.

Povodom ove teme obratili su se Jovo Savanović i Aleksandar Petković, odbornici u Skupštini grada Banjaluka, koji podržavaju ovu incijativu.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila