Početna BiH Stanivuković će danas biti predstavljen kao kandidat za gradonačelnika Banje Luke

Stanivuković će danas biti predstavljen kao kandidat za gradonačelnika Banje Luke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partija demokratskog progresa (PDP) danas će u Banjoj Luci predstaviti Draška Stanivukovića kao zvaničnog kandidata za gradonačelnika Banje Luke, saznaje Klix.ba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Iako je ranije postojala blaga dilema da li će Draško Stanivuković ili Jelena Trivić izaći na megdan aktuelnom gradonačelniku Igoru Radojičiću (SNSD), odluka je donesena.

Nakon što je krajem prošlog mjeseca Gradski odbor PDP- predložio Stanivukovića, na današnjoj konferenciji za medije Stanivuković će i oficijelno krenuti u kampanju za prvog čovjeka Banje Luke.

Očekuje se da u narednom periodu opozicione stranke, na prvom mjestu SDS, stanu iza Stanivukovića i podrže ga u nastojanju da pobijedi SNSD-ovog kandidata na ovogodišnjim lokalnim izborima. Također opozicione stranke u Republici Srpskoj već rade na dodatnom približavanju stavova kako bi ozvaničili partnertsku saradnju na lokalnim izborima te pokušali osvojiti što više načelničkih pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedavnom razgovoru za Klix.ba Draško Stanivuković je kazao da je prije dvije godine Gradski odbor PDP-a donio odluku da će on biti kandidat za gradonačelnika tog grada.

Stanivuković je tada kazao kako je siguran u pobjedu bio kandidat on ili Jelena Trivić.

“To je nešto što sam sanjao kao mnogo mlađi nego što sam sad i to će postati java. Uradit ćemo u Banjoj Luci ono što niko nije u 20 posljednjih godina, preokrenut ćemo.”

Draško Stanivuković je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a, a poznat je kao žestoki kritičar vlasti u RS-u te SNSD i njegovog predsjednika Milorada Dodika. Njegovu političku karijeru do sada su obilježili brojni performansi kojima je pokušao skrenuti pažnju na brojne probleme u tom bh. entitetu.

ASHA prodaja vozila