Početna Prijedorski region Stadion u Prijedoru dobija reflektore do juna 2020.

Stadion u Prijedoru dobija reflektore do juna 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sa predstavnicima Fudbalskog saveza BiH i FK Rudar potpisao je ugovor o izgradnji reflektora na Gradskom stadionu u Prijedoru.

– Potpisivanju ovog ugovora prethodili su višegodišnji razgovori o stvaranju povoljne infrastrukture na stadionu na kojem utakmice igra Rudar Prijedor. Želja nam je da ovaj projekat uspješno završimo, a onda ćemo poslije toga nastaviti i stvarati bolje uslove u ostaloj infrastrukturi vezanoj za Gradski stadion – rekao je Đaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za administraciju FS BiH Nihad Hodžić rekao je da je u okviru projekta unapređenja infrastrukture odnosno izgradnje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH Prijedor nakon dvije godine prepoznat kao lokalna zajednica koja je spremna da učestvuje u ovom projektu.

– Čitav posao trebalo bi da bude završen do kraja maja 2020. godine, a propozicije za licenciranje klubova u Premijer ligi kažu da klubovi moraju nastupati na stadionima koji imaju reflektore od naredne sezone – naglasio je Hodžić i dodao da je učešće saveza 230.000 maraka.

Predsjednik UO Rudara Prijedor Darko Milunović rekao je da je nova uprava prije dva mjeseca najavila sportske i infrastrukturne ciljeve.

– Stvaraju se pretpostavke da stvorimo ne samo bolji ambijent na gradskom stadionu nego da stvorimo i bolju sredinu za sportske rezultate i dolazak igrača u naš klub – istakao je Milunović i dodao da je ambicija kluba u ovoj sezoni povratak u Premijer ligu BiH.

glassrpske.com

cera - Stadion u Prijedoru dobija reflektore do juna 2020.