Početna BiH Stabilno stanje oca i sina iz Banjaluke, koji imaju virus korona

Stabilno stanje oca i sina iz Banjaluke, koji imaju virus korona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović izjavila je da je stabilno zdravstveno stanje muškarca iz Banjaluke i njegovog sina, koji imaju korona virus.

– Dječak trenutno nema nikakvih tegoba, a tegobe respiratornih organa oca su, može se reći, prošle. Osjećaju se dobro, u stalnom smo kontaktu i ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) vrše stalni nadzor nad njima – rekla je Todorovićeva za ATV.

Ona je dodala da je danas na virus korona testirano 26 učenika Osnovne škole “Branko Ćopić”, od kojih 22 idu u razred sa zaraženim dječakom, kao i četiri učenika koja su bila u bliskom kontaktu s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Testirano je i 12 nastavnika predmetne nastave u školi koji su boravili u tom razredu. Bliski kontakt podrazumijeva grljenje i ljubljenje i kontakt duži od 15 minuta na udaljenosti manjoj od dva metra – rekla je Todorovićeva i dodala da će djeca i nastavnici biti neko vrijeme u kućnoj izolaciji.

Ona je poručila građanima da ovi slučajevi zaraze ne predstavljaju epidemiju, te da ima mjesta za oprez, ali nikako za paniku.

U Republici Srpskoj su do sada virusom korona zaražena dva lica – otac i sin, koji su zbrinuti u UKC Srpske. Zaraženi muškarac vratio se iz Italije, gdje je radio.

Srna

ASHA prodaja vozila