Početna Magazin Šta zaista pokazuje da imate zdravu vezu koja će dugo trajati

Šta zaista pokazuje da imate zdravu vezu koja će dugo trajati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš partner i vi provodite dane uživajući i osjećate kao da se nikada nećete zasititi jedno drugog, međutim koliko veza zaista uspije kada se ugasi prvobitni žar? Cosmopolitan prenosi nekoliko znakova koji govore koliko je vaša veza uspješna i koliko će zaista trajati.

Kada birate partnera, važno je odlučiti se za nekoga kome se možete povjeriti u bilo kojem trenutku i na koga se možete osloniti. Vaš partner vam prije svega mora biti prijatelj, jer ako se veza uglavnom bazira na površnim stvarima onda sigurno neće potrajati.

Iako je vaš partner često prva osoba u vašem životu, jako je bitno da oboje imate neko svoje zanimanje kojim se bavite i da niste stalno jedno s drugim. Također je jako bitno da jedno drugom niste jedini prijatelji i da ne provodite 24 sata sedmično zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko niste zapeli u rutinu, te ne provodite sve dane na manje više isti način onda se ne morate brinuti o održavanju vaše veze. Parovi koji upadnu u rutinu često vrlo brzo prekinu vezu jer im se više ništa novo ne dešava te vezu smatraju dosadnom i zato odlaze.

Iako postoji mit koji govori da se različitosti privlače, to vrlo često nije istina. Parovi koji imaju iste ciljeve i slična razmišljanja traju mnogo duže i imaju mnogo kvalitetniji odnos. Ne postoji količina seksualne privlačnosti koja može održati par koji nema istu viziju za budućnost.

Mnogo ljudi misli da je suvišno pričati o seksu sa partnerom, međutim upravo taj razgovor govori najviše o vašem odnosu. Ako se osjećate dovoljno slobodnim da kažete šta biste promijenili u krevetu, te ako znate prihvatiti kritiku da nešto nije bilo uredu onda ste na dobrom putu da vaša veza potraje jako dugo.

Jedna od najvažnijih stvari jeste imati pored sebe nekoga koga vaš uspjeh neće učiniti da se osjeća nesigurnim ili nedovoljno dobrim. Ukoliko vas partner ohrabruje i jedno s drugim slavite zajedničke uspjehe, veoma je vjerovatno da ćete opstati.

ASHA prodaja vozila