Početna Lifestyle Šta prijateljima donijeti sa putovanja?

Šta prijateljima donijeti sa putovanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dilemi ste, a još niste ni krenuli na put? Magneti, razglednica i pepeljara i tu se vaše ideje završavaju? Ne mora da bude ni strenso ni dosadno.

Evo uputstva kako da izaberete cool poklon.

Kako se organizovati kada donosite poklone sa nekog putovanja? Naravno, o ukusima ne vrijedi raspravljati, i ono što je nekome “dragocjeno”, drugome može biti kič…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, opšte pravilo je uvijek: lokalno, lokalno, lokalno.

Sa Jamajke – rum. Sa Kube – cigare i rum! Iz Finske – votku i džemove (jsevernjaci ih prave u najrazličitijim ukusima). Iz arapskog svijeta – arapska kafa, totalno različita od naše, aromatizovana. Čajevi, naravno.

Brazil – guarana, ali ona prava, ili pak, nešto nalik na mješavinu ratluka i žele-bombona, poznato pod imenom gojaba. Naravno, majice sa lokalnim slovima, narodna umjetnost, ikone u lokalnom stilu, statue od drveta, afričke maske… Sve je odlično, ako se uklapa!

Uzgred, zaista su čudni svi oni Afrikanci na italijanskim ulicama koji prodaju afričke maske – strancima? Zar biste želeli kao suvenir iz Milana da odnesete kući… masku naroda Fon?

Mislite o tome prije kupovine.

Možete biti kao Puškin, koji je imao originalne i autentične suvenire sa svakog putovanja, ili kao… neko ko ima kakofoničnu zbirku nesuvislih „kvazi-uspomena“.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila