Početna Lifestyle Šta prijateljima donijeti sa putovanja?

Šta prijateljima donijeti sa putovanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dilemi ste, a još niste ni krenuli na put? Magneti, razglednica i pepeljara i tu se vaše ideje završavaju? Ne mora da bude ni strenso ni dosadno.

Evo uputstva kako da izaberete cool poklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se organizovati kada donosite poklone sa nekog putovanja? Naravno, o ukusima ne vrijedi raspravljati, i ono što je nekome “dragocjeno”, drugome može biti kič…

Ali, opšte pravilo je uvijek: lokalno, lokalno, lokalno.

Sa Jamajke – rum. Sa Kube – cigare i rum! Iz Finske – votku i džemove (jsevernjaci ih prave u najrazličitijim ukusima). Iz arapskog svijeta – arapska kafa, totalno različita od naše, aromatizovana. Čajevi, naravno.

Brazil – guarana, ali ona prava, ili pak, nešto nalik na mješavinu ratluka i žele-bombona, poznato pod imenom gojaba. Naravno, majice sa lokalnim slovima, narodna umjetnost, ikone u lokalnom stilu, statue od drveta, afričke maske… Sve je odlično, ako se uklapa!

Uzgred, zaista su čudni svi oni Afrikanci na italijanskim ulicama koji prodaju afričke maske – strancima? Zar biste želeli kao suvenir iz Milana da odnesete kući… masku naroda Fon?

Mislite o tome prije kupovine.

Možete biti kao Puškin, koji je imao originalne i autentične suvenire sa svakog putovanja, ili kao… neko ko ima kakofoničnu zbirku nesuvislih „kvazi-uspomena“.

Nezavisne

cera - Šta prijateljima donijeti sa putovanja?