Početna BiH Šta je sa predizbornih 1400 novih radnih mjesta u Prijedoru? Investitori bježe...

Šta je sa predizbornih 1400 novih radnih mjesta u Prijedoru? Investitori bježe “glavom bez obzira”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje stižu iz krugova bliskih vlasti u Gradu Prijedoru, priča o otvaranju pogona italijanskog giganta “Kalcedonija” i otvaranju između 800 i 1000 radnih mjesta se pokazala kao odličan PREDIZBORNI TRIK.

Naime, Gradska uprava je italijanskoj firmi ponudila zemljište za izgradnju fabrike na 25.000 kvadratnih metara u Aerodromskom naselju. Naravno firma je to oberučke prihvatila očekujući “jeftinu radnu snagu” i izrabljivanje Prijedorčana za 400 KM mjesečno. Međutim, zemljište koje grad daje italijanskoj firmi ne može dobiti potrebne urbanističko-tehničke uslove. Tu nastaje problem, a gradski oci su se jednostavno utišali kad ova predizborna investicija u pitanju.

Iz prijedorskog “AutoMax-a”, gdje je trebalo biti postavljno postrojenje za obuku, odnešena je sva oprema, koja je prethodno već bila namontirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama Grad će pokušati problem riješiti kupovinom zgrade bivšeg “Tropic-a” , 4 km od centra, u pravcu Novog Grada.

Ista priča je i sa pogonom slovenačkog “Kolektora” u Industrijskoj zoni “Celpak” gdje će posao pronaći svega 30-ak radnika, od prethodno gromoglasno najavljivanih 50 – 400.

Nadati se da će gradski oci ponuditi dobar odgovor i demantovati informacije koje su prethodno iznešene i odgovoriti na pitanje:

KADA ĆE 1400 PRIJEDORČANA DOBITI POSAO I ZAŠTO NIKADA?

(ivanbegic.com)

ASHA prodaja vozila