Početna Prijedorski region ŠTA DONOSI NOVO ODJELJENJE ZA POLJOPRIVREDU

ŠTA DONOSI NOVO ODJELJENJE ZA POLJOPRIVREDU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvoju privrede i poljoprivrede Gradska uprava Prijedor će posvetiti više pažnje u narednom periodu. U tom cilju je i odluka o osnivanju Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj. Odsjek za poljoprivredu još uvijek djeluje u okviru Odjeljenja za privredu, ali uskoro će ova oblast dobiti zasebno odjeljenje. Više je razloga za to, kaže Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu grada Prijedora, dodajući da je jedan od njih i taj što je ovaj odsjek bio smješten na više lokacija, a što je otežavalo njegovo funkcionisanje.

– U budžetu za 2021. godinu planirali smo da, kroz projekte podrške u poljoprivredi, obezbijedimo preko milion maraka, što će, uprkos ukupnom budžetu, biti značajno više sredstava nego u prethodnom periodu. Pripremićemo i novi program podrške u poljoprivredi koji će dodatno   unaprijediti ovu proizvodnju, kroz konsultacije i rasprave sa poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima poljoprivrednih proizvođača – naveo je Rosić.

On ističe da će se i ubuduće razvoj poljoprivrede fokusirati uglavnom na  voćarstvu, stočarstvu i ratarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To su oblasti koje su tradicionalno zastupljene na ovom području i cilj nam je da podržimo  u narednom periodu više malih i srednjih proizvođača, da unaprijedimo njihovu proizvodnju kroz davanja veće podrške – rekao je Rosić.

Rosić dodaje da neće biti umanjivanja dosadašnjih podsticaja, a da su za dodatne podsticaje razvoju malih i srednjih gazdinstava u budžetu  predviđena dodatna sredstva u visini 180.000 KM.

KV

ASHA prodaja vozila