Početna Prijedorski region Srednјoškolski centar: Diplome priznate u evropi

Srednјoškolski centar: Diplome priznate u evropi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Javnoj ustanovi Srednjoškolski centar, od 2011. godine izvodi se nastava prekvalifikacije i dokvalifikacije, koju je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Do sada je iškolovano 12 generacija, odnosno, 275 polaznika koji su stekli znanja i vještine iz struke zdravstva i geodezije i građevinarstva. Ova obrazovna ustanova jedna je od najpopularnijih za prekvalifikaciju u regionu  jer je diploma priznata u evropskim zemljama.Među sedam smjerova iz oblasti zdravstva i sedam iz geodezije i građevinarstva, najtraženiji je smjer medicinski tehničar, kaže direktor Srednjoškolskog centra Aleksandar Milјešić.

-Trenutno se školuju trinaesta, četrnaesta i petnaesta generacija, to je 70 polaznika otprilike, koji sada idu u 1., 3. i 4. razred. Drugi razred ove godine nemamo jer na pretprošlom roku nismo imali dovolјno zainteresovanih polaznika – objašnjava Milјešić.

Uslov za prekvalifikaciju, koja traje oko 15 mjeseci, je završena srednja škola, a cijena se kreće do 3.000 maraka, kaže Milјešić dodajući da su za ovaj vid obrazovanja zainteresovani i stariji i mlađi polaznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Imamo polaznike koji su 1963. Godište, ali i mlade generacija koje po završetku srednje škole dolaze kod nas na prekvalifikacije, to je ‘99-2000. godište. 12. novembra vršimo upis novih kandidata za prekvalifikacije i konkurs će ostati otvoren 15 dana – naglašava Milјešić.

Iz medicinske struke to su smjerovi: medicinski, farmaceutski, fizioterapeutski, zubno-stomatološki, ginekološko-akušerski, pedijatrijski i laboratorijski-sanitarni tehničar, a iz struke geodezije i građevinarstva: građevinski, geodetski, zidar, izolater, armirač, tesar i kamenorezac. Diploma Javne ustanove Srednjoškolski centra priznata je u svim zemlјama zapadne Evrope.

K.V.

ASHA prodaja vozila