Početna Prijedorski region „Srebrna bajka“ obradovala 400 mališana

„Srebrna bajka“ obradovala 400 mališana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veselo i razdragano danas je bilo u igraonici Fondacije AWO „Domovinska bašta“ u Sanskom Mostu. Naime, u sklopu manifestacije „Srebrna bajka“ preko 400 sanskih mališana je obradovano novogodišnjim paketićima.

Manifestacija „Srebrna bajka“ u Sanskom Mostu se organizira posljedne četiri godina, a cijelu priču započeli su brat i sestra, Amela Bešić i Haris Sinanović, koji žive i rade u američkom gradu Sent Luisu, u saradnji s direktoricom Fondacije AWO „Domovinska bašta“, Amelom Omić. Ovoj manifestaciji su se priključili njihovi brojni prijatelji iz Sjedinjenih Američkih Država, a podršku su pružili i prijatelji projekta „Nada“, koji egzistira u sklopu pomenute fondacije.

Također, veliku podršku projektu „Srebrna bajka“ je dalo i Vijeće učenika Mješovite srednje škole iz Sanskog Mosta kroz akciju pod nazivom “Jedan slatkiš, jedno dijete“. U manifestaciji „Srebrna bajka“ danas je uz igru, ples i zabavu sanskim mališanima podijeljeno preko 400 novogodišnjih paketića, a obuhvaćena su djeca s posebnim potrebama, djeca iz socijalno ugroženih porodica, te nekolicina sanskih osnovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktorica Fondacije AWO „Domovinska bašta“ Amela Omiić se zahvalila svima koji su dali svoj doprinos u manifestaciji „Srebrna bajka“.

Ahmed Huskić, predsjednik Vijeća učenika Mješovite srednje škole se zahvalio svojim sugrađanima koji su omogućili da mnogobrojni mališani budu obradovani novogodišnjem paketićima .

Podjela novogodišnjih paketića sanskim mališanima prošla je uz igru, ples i zabavu i svakao uz neizostavnog Djeda mraza. Na kraju vrijedi i ponoviti slogan „Srebrne bajke“ koji glasi: „Možda nismo promijeniti cijeli svijet, ali smo sigurno svakom djetetu na jedan dan uljepšali njegov svijet“.

.inmedia.ba

 

ASHA prodaja vozila