Početna Crna hronika Srbijanci i Makedonci prevarom od građana uzeli novac

Srbijanci i Makedonci prevarom od građana uzeli novac

 

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 10.07.2021. godine, identifikovali su i lišili slobode lica P.N. iz Republike Srbije i Dž.A. i R.A. iz Republike Sjeverne Makedonije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela „Prevara“ na području operativne nadležnosti ove Policijske uprave.

Identifikaciji i lišenju slobode prethodila je prijava građanina iz Novog Grada (Bosanski Novi) da je od strane dva nepoznata lica doveden u zabludu i prevaren za novac u iznosu od 1.900 Eura.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su prijavljeno krivično djelo počinila lica P.N., Dž.A. i R.A, na način da su u namjeri sticanja protipravne imovinske koristi, dovodeći oštećenog u zabludu da su imali saobraćajnu nezgodu tražili na uvid novčanice od 100 Eura, obećavajući za uslugu skupocjene predmete.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni Dž.A., u aprilu 2019. godine i avgustu 2016. godine, na sličan način počinio krivična djela „Prevara“ oštetivši lice iz Novog Grada za iznos od 3.620,00 KM i lice iz Prijedora za 11.750,00 KM.

Kod osumnjičenih lica pronađena je i privremeno oduzeta određena količina novca u različitim valutama i apoenima, koji će biti dostavljen u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu.

O navedenom je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će nakon kompletiranja predmeta, biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da obrate pažnju na nepoznata lica koja im se obraćaju za pomoć i da u slučaju bilo kakve sumnje na mogućnost prevare pozovu besplatan servisni broj 122 i isto prijave.