Početna Region Srbija uvodi doživotnu kaznu zatvora?

Srbija uvodi doživotnu kaznu zatvora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih djela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora. Država će pregaziti kriminalce, poručio je Vučić kritikujući blagu kaznenu politiku u Srbiji.

Vučić je posle sjednice za Nacionalnu bezbjednost izjavio da će doći do promjena u kaznenoj politici i da će doći do povećanja minimalnih i maksimalnih kazni za počinioce najtežih krivičnih djela.

On je, najavljujući sistemske i sveobuhvatne mjere protiv najtežih krivičnih djela, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, rekao da je država odlučna da pobjedi najteže oblike kriminala i korupcije.

Najavio je i izmjenu kaznene politike, posebno za krivična djela nasilničkog ponašanja i silovanja, pedofiliju, ubistva djece i trgovinu opružjem i narkoticima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Povećanje minimalnih i maksimalnih kaznih za krivična djela koju obuhvataju nasilično ponašanje, od nasilja u porodici, silovanja, pedofilije – izjavio je Vučić.

Vučič je rekao i da je prihvaćen prijedlog građana i gospodina Igora Jurića i fondacije “Tijane Jurić”.

Doživotna “robija” za višestruka ubistva i ubica djece 

– Borba će da traje godinama, biće teška, ali ćemo da pregazimo kriminalce – rekao je Vučić.

– Jučerašnja akcija MUP i Tužilaštva pokazala je namjeru države ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima kriminala u Srbiji, već i da taj kriminal i najteže oblike korupcije pobjedi – poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio sistemske mjere protiv kriminala i korupcije, prije svega drugačiju kaznenu politiku.

B92

 

cera - Srbija uvodi doživotnu kaznu zatvora?