Početna BiH Spriječiti neovlaštenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava

Spriječiti neovlaštenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi akciju čiji je cilj sprečavanje neovlaštene prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe vatrenog oružja, kako bi predstojeći božićni i novogodišnji praznici protekli bezbjedno.“S ciljem sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava, policijski službenici MUP-a Srpske, u saradnji sa nadležnim opštinskim inspekcijskim službama, pojačaće kontrolu prodavnica koje imaju zakonsko ovlaštenje da prodaju pirotehniku, odnosno, vlasnici tih prodavnica biće upozoreni da kupovina i prodaja ovih proizvoda mora biti u skladu sa važećim propisima”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se podsjeća da su u ovoj akciji policijski službenici MUP-a Republike Srpske tokom prošlih novogodišnjih i božićnih praznika oduzeli ukupno 40.415 komada petardi, rakete-vatrometa, prskalica i ostalog, a prema Zakonu o prekršajima Republike Srpske izdato je 11 prekršajnih naloga i zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. “Dio aktivnosti biće usmjeren i na edukaciju mladih o opasnostima upotrebe pirotehnike, te će biti organizovana predavanja u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj. Namjera je da se u ovu akciju uključe i predstavnici lokalnih zajednica, obrazovne ustanove, učeničko-roditeljski savjeti i nevladine organizacije”, dodaje se u saopštenju.

Igre sa petardama, naglašava se u saopštenju, nisu bezopasne i nestručno rukovanje pirotehnikom može ostaviti trajne posljedice, a najrizičnija i najugroženija grupa su djeca i maloljetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Republike Srpske prošle zime su petardama lakše povrijeđena dva maloljetnika.

ASHA prodaja vozila