Početna Vijesti Sportisti iz Sanskog Mosta nagrađeni na nivou Kantona

Sportisti iz Sanskog Mosta nagrađeni na nivou Kantona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sanskih sportista je nagrađano za svoj naporan rad i trud na kantonalnom nivou.

Naime, na izboru najuspješnijih sportista USK za proteklu godinu, brojna priznanja dobili su i sportisti iz našeg grada. U organizaciji Kantonalnog sportkog saveza u Bužimu je održan izbor “Sportiste USK-a za 2019 godinu”, a dodijeljene su nagrade u više kategorija najuspješnijim sportistima, sportskim kolektivima, trenerima i istaknutim sportskim radnicima. Titulu najuspješnijeg sportiste USK ponio je Edin Vučelj za osvojeno 1. mjesto na seniorskom Svjetskom šampionatu u Turskoj.

Na ovoj svečanosti brojna priznanja su dobili i sportisti iz Sanskog Mosta. U kategoriji priznanja za sportiste koji su prvaci Bosne i Hercegovine u svojim kategorijama, u pojedinačnoj konkurenciji, nagrade su dobili su Kenan Ćatić i Nudžejma Šupuk. Kenan inače nastupa za bihaćki klub „Zino“, a osvojio je 1.mjesto na Državnom prvenstvu održanom na Palama , u kategoriji seniora disciplina Kick light -74 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nudžejma je članica Atletskog kluba “Sana” Sanski Most, a prošle godine je osvojila 1.mjesto na Državnom pojedinačnom prvenstvu za juniorke na 1.500 m održanom u Sarajevu. Priznanja su dobili i Hasan Crnkić i Kanita Lišančić učenici Mješovite srednje škole Sanski Most koji su proglašeni za najuspješnije sportiste u školskom sportu za Srednje škole.

Crnkić je osvojio 1.mjesto na Kantonalnom takmičenju u atletici, disciplina skok u dalj, te 2.mjesto na Kantonalnom takmičenju u malom nogometu. Kanita je osvojila 1.mjesto na Kantonalnom takmičenju u atletici, disciplina kugla, zatim 1.mjesto na Kantonalnom takmičenju u košarci, te 3.mjesto u rukometu.

Posebno priznanje za osobe sa invalidetom je osvojio Fadil Badnjević, član SSRI općine Sanski Most, za osvojeno 1.mjesto na Kupu Federacije BiH u streljaštvu. Recimo, da će se tradicinalna svečanost Izbor najupješnijeg sportiste Sanskog Mosta za 2019 godinu održati u naredni petak u velikoj sali hotela Asi sa početkom u 18 sati.

ASHA prodaja vozila