Početna Politika SOVILJ: MOŽEMO BITI PONOSI NA NAŠU BOLNICU

SOVILJ: MOŽEMO BITI PONOSI NA NAŠU BOLNICU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko Sovilj, narodni poslanik i v.d. direktora Bolnice “Dr Mladen Stojanović“, osvrnuo se na medijske istupe kandidata SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića u vezi sa lošim stanjem u prijedorskoj bolnici.

– Moramo se vratiti u period kada smo preuzeli odgovornost za bolnicu. Tada je to bio malo bolji stacionar sa dva ultrazvučna i dva rendgen-aparata, u kojem je vršeno do 1.000 operativnih zahvata. Kad pogledamo odakle smo krenuli i gdje smo sada, možemo biti ponosni na našu zdravstvenu ustanovu. U sistemu zdravstva RS imamo dosta primjera gdje smo izvrsni. Na primjer, kod izvođenja operacije katarakte, metodom koja je najsavremenija i kod nas se primjenjuje već 12 godina, a neke ustanove u RS i dalje nisu usvojile te metode – naveo je Sovilj na konferenciji za medije.

– Mogu razumjeti da kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora ne poznaje sve elemente života grada, da ne zna broj zaposlenih i nezaposlenih građana. Ali s obzirom da vrši funkciju šefa Kancelarije FZO u Prijedoru, trebalo bi očekivati da ima nešto više informacija kada je u pitanju zdravstvo – rekao je Sovilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narednih nekoliko nedjelja očekuju se prva snimanja magnetnom rezonancom, a u toku je priprema prostora za ugradnju opreme za angio-salu, koja je isporučena prošle nedjelje, naveo je Sovilj. Kandidat za odbornika Zora Marjanović u svom obraćanju osvrnula se na zaštitu prava djece, budući da je u toku obilježavanje Nedjelje djeteta. Marjanovićeva, koja je zaposlena u Centru sa socijalni rad Prijedor, napomenula je da ova ustanova, zahvaljujući podršci Gradske uprave, ima mogućnost da obezbijedi i zadovolji sva prava i potrebe koje se utvrde na terenu.

– Tokom rada, često sam se susretala s tim da bivaju prolongirani predmeti i postupci u kojima su subjekti djeca. Važno je da takvi postupci, koji se tiču djece, budu rješavani po principu hitnosti. Ako propustimo da djecu zaštitimo u pravom trenutku, može se desiti da se njihov razvoj prolongira ili zaustavi – navela je Marjanovićeva.

Kandidat ove partije za odbornika u gradskoj skupštini, Dalibor Jović, pohvalio je odnos Grada Prijedora prema poljoprivrednim proizvođačima, navodeći da je Prijedor bio jedina lokalna zajednica u RS koja je 2017. godine nadoknadila dio štete koje su voćari pretrpjeli zbog kasnih mrazeva.

– U završnoj fazi je izgradnja hladnjače, u kojoj će voćari i povrtlari moći da skladište svoje proizvode kako bi ih sačuvali i prodali kada cijena bude povoljna. Mi očekujemo da će ti rashladni kapaciteti uskoro biti stavljeni na raspolaganje prijedorskim proizvođačima – rekao je Jović.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila