Početna Crna hronika Šok: Pušten na slobodu bahati vozač koji je izazvao nesreću sa smrtnim...

Šok: Pušten na slobodu bahati vozač koji je izazvao nesreću sa smrtnim ishodom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muhamed Agić (22) iz Zenice pušten je na slobodu nakon što je u noći sa subote na nedjelju izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.


U saobraćajki na putu M-17 jedna osoba je podlegla povredama, a četiri su povrijeđene. Uprkos tome, postupajući tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pustio je Agića na slobodu.

Javnost je šokirana ovakvom odlukom jer je Agić automobilom upravljao u alkoholisanom stanju, pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja vozilom. Uz to, preticao je, navodno, na punoj liniji, vozeći velikom brzinom. Sve navedeno, međutim, nije ništa značilo za tužioca koji je nesavjesnog vozača pustio na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ionako zgrožena javnost sada će dodatno biti u strahu kako nesavjesni Agić, budući da je pokazao da mu zabrane ne znače ništa, ne sjedne za novog BMW-a i izazove novu nesreću te ugasi još jedan život, dok sve to nadležni pravosudni organi, očigledno, odobravaju.

Neposredno nakon ove nesreće Agić je uhapšen i priveden, a nakon čega je predat u nadležnost i na dalje postupanje Tužilaštvu ZDK, koje ga odlučuje pustiti na slobodu.

Iz Tužilaštva ZDK nisu odgovorili na pitanje je li zatražen pritvor ili mjera zabrane za Agića.

Dnevni avaz

ASHA prodaja vozila