fbpx

Snježni pokrivač porašće za još pola metra, a evo kada prestaju padavine

U Republici Srpskoj će sutra i u subotu, 26. januara, doći do povećanja snježnog pokrivača, dok se prekid padavina i djelimično razvedravanje očekuje u nedjelju, rekao je meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Igor Kovačić.

– Snježni pokrivač će se znatno povećati na istoku Srpske, gdje očekujemo između 25 i 35 centimetara snijega, a u planinama i 50. Snijega će lokalno biti i više, budući da ga već sada ponegdje ima više od 50 centimetara, pa računamo da će visina snježnog pokrivača tamo preći 70 centimetara – naveo je Kovačić.

Kovačić je rekao da će sutra tokom noći u planinama i u Hercegovini duvati jak sjevernoistočni vjetar, koji će stvarati probleme sa smetovima.

– Jutra će biti dosta hladna – na planinama i do minus 10, u ostalim krajevima između minus sedam i minus tri stepena Celzijusova. Dnevna temperatura će biti oko nule, dok se u nedjelju očekuje još hladnije vrijeme, prestanak padavina i djelimično razvedravanje – rekao je Kovačić.

On je rekao da u subotu i nedjelju temperatura vazduha neće prelaziti nula stepeni Celzijusovih.

Kovačić je naveo da će od sljedeće sedmice padavine biti česte i trajaće do kraja mjeseca, te da postoji indicija da ih bude i tokom prvih dan-dva u februaru.

(Blic)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila