Početna Intervju Snijeg u Prijedoru ove godine nema pravo da pada

Snijeg u Prijedoru ove godine nema pravo da pada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već drugu godinu zaredom, poštujući dobru praksu kašnjenja u svemu čega se Gradska uprava dohvati, kasni i izbor izvođača radova za zimsko održavanje puteva i ulica.

Gradska uprava je propisala rok za dostavljanje ponuda do 3.12.2018.godine, a ako tome dodamo moguće žalbe,  tamo negdje u februaru bi se mogli čistiti putevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema saznanjima do kojih sam došao (a koje Gradska uprava krije kao zmija noge) kao najpovoljniji izvođač i ove godine odabrano je preduzeće “Prijedorputevi”.

Podsjećanja radi, isto to preduzeće je i prošle godine održavalo puteve na području grada, kada je zahvaljujući istima grad postao disfunkcionalno mjesto za život. Sada već bivši Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i svašta nešto Radan Vukadinović je nakon toga smjenjen, kao i pomenutom preduzeću raskinut ugovor. Tada je u posao nešto prije ponoći 26.2. uveden drugi izvođač radova, i to “Niskogradnja Marjanović”. Mašine “Niskogradnje” su otpočele čišćenje snijega, a potom po već očišćenim putevima mašine “Prijedorputeva”.

Za vrijeme načelnikovanja Vukadinovića ozbiljno su ugroženi ljudski životi, posebno stanovnika rubnih dijelova grada, gdje se na putevima nalazilo i preko jednog metra snijega. Ono malo saobraćajnica što je bilo očišćeno bilo je nedovoljne širine da se primjera radi vozilo hitne pomoći razmjeni sa trotinetom. Taj podatak i ne čudi ako uzmemo u obzir činjenicu da je Radan Vukadinović po struci inženjer ŠINSKOG saobraćaja, pa valjda misli da se saobraćaj treba odvijati u samo jednom pravcu.

Igranka sa teškom mehanizacijom na prijedorskim putevama dovela je 7.marta na mjesto novog Načelnika, Tihomira Timarca.

Ne snalazeći se u ulozi novog načelnika najkompleksnijeg odjeljenja Gradske uprave kao i njegovog prethodnika bez ikakve najave Gradonačelnik Đaković  je okupao hladnim tušem na Skupštini održanoj 14.11. kada je nakon Prijedloga “Rješenja o razrješenju Tihomira Timarca, vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove” trebao ponovno biti imenovan na istu funkciju(jer se po Zakonu VD imenuje na 60 dana). Gradonačelnik je tada preuzeo obaveze načelnika za sve i svašta na svoja leđa, ne imajući više povjerenja u nametnute mu stručnjake “svega i svačega”.

Bilo kako bilo, Gradska uprava i ove godine nije obezbjedila normalno funkcionisanje grada zimi, jer recimo da je snijeg pao 02.12. ne bi ga ko imao čistiti. Ono što je za sada sigurno jeste da biti interesantno posmatrati sve to iz toplih kabineta, ali ne i nas smrtnika koji ćemo po svemu sudeći sa lopatama u rukama dolaziti do svojih kuća.

Ivan B.

cera - Snijeg u Prijedoru ove godine nema pravo da pada