Početna Region Snažno nevrijeme praćeno gradom pogodilo Hrvatsku, oštećeni brojni objekti

Snažno nevrijeme praćeno gradom pogodilo Hrvatsku, oštećeni brojni objekti

Snažno nevrijeme zahvatilo je poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i grad veličine oraha padalo je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Grad je zahvatio i područje grada Varaždina, a najgore je na istoku Varaždinske županije u općini Veliki Bukovec gdje su oštećeni brojni objekti. Nevrijeme je zahvatilo i Međimursku županiju gdje je padao grad veličine oraha, posebno praćena jakom kišom i vjetrom na području Murskog Središća.

Grad je pogodio i dijelove Podravine. Posebno su na udaru bila sela uz Dravu i Šodericu – Legrad, Đelekovec i Selnica Podravska, javlja ePodravina.

Mještani se žale na štetu, kažu da je grad bio veličine oraha, a ponegdje čak i veličine manjih jabuka. Koprivnicu i Križevce je nevrijeme ovaj put zaobišlo.

Štete će se tek procijeniti, no, kako kažu mještani Zagorja, tamo gdje je padala, štete na usjevima su totalne, a osim usjeva stradali su i pojedini prozori, a prvenstveno automobili, javlja Zagorje.com.

“Jezivo, što je to bilo. Strava i užas. U životu to nisam vidio, padala je tuča veličine krumpira. U centru općine su svi auti razbijeni, to nije za popravljati, samo za mijenjati. Imali smo taman Općinsko vijeće, svima su nam auti razbijeni. Idem sada na teren da vidim kako je u drugim dijelovima Huma na Sutli”, rekao je za Zagorje International načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

Nevrijeme je uništilo gotovo polovinu hrvatske proizvodnje cvijeća.