Početna Svijet Snažno nevrijeme pogodilo Njemačku: Pokrenuta klizišta i poplavljene ulice

Snažno nevrijeme pogodilo Njemačku: Pokrenuta klizišta i poplavljene ulice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažno nevrijeme zahvatilo je u petak i subotu Njemačku i napravilo probleme u mnogim dijelovima zemlje.

Nakon što je oluja prouzrokovala i ljudske žrtve, vlasti Njemačke su izdali dodatno upozorenje svim građanima. Jedan muškarac je stradao dok je 12-godišnja djevojčica teško povrijeđena u dva odvojena incidenta vezana za oluju.

Naime, njemački mediji pišu da je grom udario u zemlju blizu mjesta na kojem je djevojčica vozila bicikl zbog čega je ona pala na cestu, nakon čega ju je udario automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci su saopćili da je djevojčica hospitalizovana s povredama opasnim po život. Osim nje, hospitalizovane su još tri osobe koje su također povrijeđene kada je jaka kiša poplavila tunel u Stuttgartu na jugu Njemačke te srušila skelu na kojoj se nalazilo nekoliko građevinskih radnika.

Obilne padavine potopile su i glavnu željezničku stanicu u Stuttgartu, a nivo vode nakon jakog nevremena koje je zahvatilo nekoliko regija dosegla je 30 centimetara.

U Bavarskoj su obilne kiše poplavile puteve i dovele do nekoliko saobraćajnih nezgoda. Voda je ulazila i u domaćinstva, a poplavljeno je i više podruma.

Vatrogasci su širom zapadne Njemačke obaviješteni o mnogim incidentima uključujući i pokretanja klizišta.

Nacionalna meteorološka služba DWD, saopćila je da se očekuje olujno vrijeme i širom centralne Njemačke uz moguću obilnu kišu i grad.

Iz policije su istakli da su ovu situaciju dodatno pogoršali i začepljeni odvodi. U Essenu je nekoliko ljudi ostalo zarobljeno u jednom lokalu, a u Mosbachu je bujica nosila automobile.