Početna BiH Snabdijevanje tržišta BiH prioritet Bosnalijeka

Snabdijevanje tržišta BiH prioritet Bosnalijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog novonastale situacije uslovljene pandemijom virusa korona COVID-19, Bosnalijek d.d. Sarajevo obavještava javnost kako radi punim kapacitetom, te da njegovi radnici čine sve što je u njihovoj moći da osiguraju nesmetano snabdijevanje tržišta u Bosni i Hercegovini.

Bosnalijek, kao lider u proizvodnji lijekova i drugih farmaceutskih proizvoda, svjestan je svoje pozicije i značaja za građane i zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini.

“Stoga ćemo daljnje poslovanje maksimalno prilagoditi potrebama domaćeg tržišta i dati puni doprinos očuvanju zdravlja naših građana”, navode iz Bosnalijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu da je zbog povećane potražnje pokrenuta i dodatna proizvodnja dezinfekcionih sredstava, te da Bosnalijek isporučuje znatno veće količine ovih proizvoda na tržište, nego je to bio slučaj prije pojave koronavirusa COVID-19.

“Želimo naglasiti kako je nužan preduslov za nastavak proizvodnje osiguravanje nesmetanog snabdijevanja neophodnim sirovinama, a napominjemo da se značajan dio repromaterijala ne proizvodi u Bosni i Hercegovini i mora se uvoziti. Stoga pozivamo sve nadležne institucije u Bosni i Hercegovini, da u saradnji sa vlastima drugih država, hitno reaguju kako bi se osigurao nesmetan transport naših roba, naročito različitih vrsta repromaterijala. Zahvaljujemo se ovim putem svim državnim insitucijama na brzoj reakciji i pomoći u prevazilaženju ovog problema”, navode iz Bosnalijeka.

Takođe,uputili su apel vlastima u Bosni i Hercegovini, kao i maloprodajnim objektima u kojim se prodaju proizvodi za dezinfekciju, da donesu mjere kojim će se ograničiti količina koju jedan pojedinac može kupiti, a kako bi ovi proizvodi mogli doći do što većeg broja građana.

“Bosnalijek nema svoju maloprodajnu mrežu i svi naši proizvodi distribuiraju se putem apoteka i drugih maloprodajnih lanaca. Svjesni smo da mnogi građani ne uspijevaju kupiti dezinficijense, i to je velikim dijelom posljedica neracionalne kupovine”, napominju.

Uprava Bosnalijeka kontinuirano prati sve preporuke i naredbe nadležnih tijela i provodi sve mjere zaštite svojih radnika.

“Cilj nam je osigurati nesmetan proces proizvodnje na način da se našim radnicima pruži maksimalna zaštita, a da se istovremeno omogući nesmetan rad, kako bi zadovoljili sve potrebe zdravstvenih institucija i građana Bosne i Hercegovine”, navode iz Bosnalijeka.

ASHA prodaja vozila