Početna Vijesti Smotrom folklora započelo „Prijedorsko ljeto kulture„

Smotrom folklora započelo „Prijedorsko ljeto kulture„

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smotrom foklora „ Zaigrajmo,zapjevajmo“, koja je večeras održana u Dvorani „Mladost“ i zvanično je počelo „Prijedorsko ljeto kulture“, jedanesto po redu. Na smotri folklora nastupilo je 12 Kulturno-umjetničkih društava.“Prijedorsko ljeto kulture“ otvorio je gradonačelnik Milenko Đaković rekavši da je riječ o jedinstvenoj manifestaciji na ovim prostorima.

„Ovako jedinstvena manifestacija koju podržava Grad Prijedor postala je brend Grada . U ovim sadržajima koje pripremaju mladi ljudi, žene, naši domaćini… podjednako uživaju svi i oni koji učestvuju, naši građani , ali i gosti. „, rekao je Đaković.

Svoje umijeće s po jednom koreografijom pokazali su večeras KUD“Milan Egić“ iz Brezičana, „Kozara“ iz Čirkin Polja, „Kozara“ iz Kozarca,“ Omarska“ iz Omarske, potom KUD „Brdo“ iz Hambarina, Udruženje za očuvanje tradicije iz Prijedora, „Šarenica „ iz Rasavaca, „Osman Džafić“ iz Puharske, „Dušan Pantelić“ iz Busnova, „Kozara „iz Donje Ljubije, „Saničani“ iz Saničana i SKUD Dr Mladen Stojanović .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom naredna tri mjeseca u okviru „Prijedorskog ljeta kulture“ biće predstavljena čak 42 sadržaja, počev od likovnih izložbi, filmskih projekcija, pozorišnih predstava,lutkarskih predstava, kao i već tradicionalnih kulturnih manifestacija kojim se njeguju običaji i tradicija Potkozarja.

ASHA prodaja vozila