Početna Prijedorski region Smijenjen sekretar prijedorskog parlamenta, razriješeni načelnici dva odjeljenja

Smijenjen sekretar prijedorskog parlamenta, razriješeni načelnici dva odjeljenja

Odbornici Skupštine grada Prijedor smijenili su danas sekretara gradskog parlamenta Željka Škondrića, a za vršioca dužnosti imenovali Milovana Polovinu.

Odbornici su razriješili dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Radu Rosića i načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monju Kasalović.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković ova razrješenja za skupštinskom govornicom obrazložio je promjenom skupštinske većine.

U pisanom obrazloženju navodi se da nije ostvarena saradnja između gradonačelnika i dvoje smijenjenih načelnika i da se to manifestovalo kroz ispoljeno djelovanje i sprovođenje politike koja nije u skladu sa utvrđenim stavovima Gradske uprave i gradonačelnika, odnosno kroz samovolju i istupanje mimo utvrđenih stavova, te iznošenje ličnih stavova o radu odjeljenja.

Odbornici su imenovali Zlatka Ritana za vršioca dužnosti Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, a poništen je javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Centra za socijalni rad.

Imenovane su komisije za primopredaju dužnosti direktora javnih ustanova vrtić “Radost” i Doma zdravlja Prijedor koje treba da se obave na osnovu sudskih presuda bivših direktorica Gordane Jekić i Slavice Popović protiv Skupštine grada Prijedor koja ih je 3. oktobra prošle godine razriješila dužnosti i imenovala Bojanu Kos i Milicu Marjanović.

Od 31 odbornika Skupštine grada Prijedora, novu većinu od danas čini šest odbornika DNS-a, pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA, jedan odbornik SDP-a BiH i jedan samostalni odbornik koji je istupio iz Kluba odbornika SNSD-a.

Oko SNSD-a okupljeno je 15 odbornika: šest od sedam odbornika SNSD-a, pet samostalnih odbornika, dva odbornika PDP-a, jedan odbornik DF-a i jedan odbornik nacionalnih manjina koji je član SNSD-a.

Srna

ASHA prodaja vozila