Danas je na 17. Redovnoj sjednici Skupštine opštine smijenjen potpredsjednik Jasmin Spahić.
Rekli bi ništa neobično, ništa posebno ali zanimljivi su argumenti za smjenu – nema ih!

U nedostatku rezultata aktuelnog saziva, načelnika i izvršne vlasti dobro je prikazati da se nešto radi pa barem i ovako.

Sva nastojanja da se objasni smjena mogu se svrstati u spin i zamjenu teza a istina je – Jasmin Spahić poštuje Ustav, zakone, poštuje državna obilježja i praznike svoje države, poštuje demokratske principe i RADI !
Zanimljivo bi bilo čuti šta od ovoga poštuju oni koji su ga smijenili!?

Koliko ih je, osim partijskih, imalo bilo kakav sastanak u cilju ostvarivanja doprinosa našoj opštini? Koliko ih je imalo barem jednu aktivnost na promociji naše opštine i stvaranju partnerstva negdje van naše opštine?
Koliko ih je imalo zaslugu ili učešće u donošenju bar jednog projekta u našu opštinu?
Koliko ih je uopšte svjesno odgovornosti koju nose?

Jasmin Spahić može sa ponosom odgovoriti na sva ova pitanja u svoje ime i kaže:
Moja smjena predstavlja čist politički čin i pokušaj da se na bilo koji način obezvrijede moji rezultati i politički stav. Smijenjen sam ali se moji rezultati ne mogu dovesti u pitanje a nastaviću još aktivnije raditi jer sam svjestan odgovornosti koju sam dobio kroz glasove birača na lokalnim izborima.

Sama bezidejnost djelovanja i čina moje smjene se može vidjeti u nesposobnosti da se na moje mjesto imenuje neko drugi rekao je Spahić za Prijedor24.

Ne želim živjeti niti držati druge u mraku, ne želim da se moj rad svede na populizam i negiranje svega onoga što su demokratske vrijednosti i vrijednosti evropskog puta.

Želim da živimo u svijetu demokratije i vladavine prava.
Ne želim društvo u kojem se prave razlike među ljudima.
Cilj mi je razvoj društva i zastupanje, na prvom mjestu, Bošnjaka i povratnika, ostvarivanje njihovih ustavnih i zakonskih prava.

Očito je da to nije ono kuda želi ova politička garnitura i njihovi podobni “predstavnici i zastupnici” Bošnjaka.
Moja smjena je legalna ali da li je moralna i dobra za budućnost neka razmisle oni koji imaju savjest oni koji je nemaju svakako predstavljaju opasnost za napredak ovog društva.