Početna Vijesti Smijenjen hrvatski ambasador u BiH!

Smijenjen hrvatski ambasador u BiH!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo spoljih poslova Hrvatske smijenilo je ambasadora Ivana Del Vekija u BiH zbog njegovog odlaska Banjaluku na obilježevanje Dana RS.

Del Vekio je ranije rekao da je boravio u Banjaluci tog dana, ali da nije bio na svečanom defileu u centru grada niti na akademiji povodom Dana RS.

Hrvatski šef diplomatije, Marija Pejčinović Burić, rekla je da je hrvatski ambasador u BiH Ivan Del Vekio odlazeći u Banjuluku donio pogrešnu odluku i imao krivu procjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On tamo tog dana nije trebalo da bude – naglasila je Pejčinović Burić, ističući da njegov odlazak na tu proslavu “predstavlja veliko iznenađenje”, posebno što joj tokom svog mandata nikada nije prisustvovao.

Hrvatsko ministarstvo je ranije saopštilo da nije bilo upoznato sa odlaskom Del Vekija u Banjaluku na prijem povodom “neustavno proglašenog Dana Republike Srpske” i da je on zbog toga povučen u Zagreb na konsultacije.

Zbog nepromišljenog poteza komunikaciju sa Del Vekijem juče su zvanično prekinuli član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

ASHA prodaja vozila