Početna Prijedorski region SMANJENA POTREBA ZA PARKINGOM Korona vratila prihode na nivo od prije 12...

SMANJENA POTREBA ZA PARKINGOM Korona vratila prihode na nivo od prije 12 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parking-servis grada Prijedora lani je ostvario 287.908 KM prihoda, što je za oko 92.000 KM ili za oko 24 odsto manje nego u prethodnoj godini, rekao je šef Odsjeka za saobraćaj u Gradskoj upravi Aleksandar Jeftić.

Ne možemo biti zadovoljni ukupnim rezultatima, jer je parking-servis po osnovu prihoda vraćen 12 godina unazad. Međutim, razlozi umanjenja prihoda su van naših uticaja i uglavnom su posljedica epidemioloških mjera, na prvom mjestu što se dva mjeseca za vrijeme vanredne situacije nije radilo i što je izostao uobičajen dolazak dijaspore – rekao je Jeftić.

U 2020. godini parking-servis zaprimio je i riješio 280 zahtjeva, od čega 127 zahtjeva za izdavanje mjesečnih i godišnjih parking karata, 49 zahtjeva za rezervaciju parking mjesta i 104 zahtjeva za izdavanje besplatnih parking karata za osobe sa invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Izdata su 442 naloga za blokiranje nepropisno parkiranih vozila ili za 14 odsto manje nego u 2019. godini, dok je broj izdatih parking-karata 176 ili za 25 odsto više nego u prethodnoj godini. Izdat je veliki broj opomena za neplaćanje parkiranja, a svakodnevno je vršena kontrola ispravnosti rada parking-automata, otklanjanje manjih kvarova, zamjena papira i pražnjenje kasa – naveo je Jeftić.

Naplata parkiranja u Prijedoru vrši se na oko 720 parking mjesta putem 20 parking automata. U crvenoj zoni cijena sata je 0,50 KM, a dnevna karta 3 KM, dok je u žutoj zoni pola marke karta za dva sata parkinga, a dvije KM dnevna.

– Što se tiče uvođenja naplate parkinga putem SMS, taj posao zahtjeva nabavku opreme i određena ulaganja i mi se nadamo da će ta sredstva biti obezbijeđena prilikom donošenja budžeta grada za ovu godinu. Takvo unapređenje rada parking servisa je odavno u planu, ali se ono ne može realizovati bez novca – dodao je Jeftić.

Srna