Početna Region Slovenija ublažava mjere

Slovenija ublažava mjere

epa08297634 Almost empty Preseren square, in Ljubljana, Slovenia, 16 March 2020. Slovenian government announced that bars and restaurants, and all places of public entertainment will be temporarily closed, public transportation will also be suspended and the shutdown of educational institutions will extend, starting from 15 March 2020. Groceries, pharmacies, banks, post offices, petrol stations will not be closed. EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sloveniji se nastavlja ublažavanje restriktivnih, antiepidemijskih mjera i od danas je dozvoljen rad nekih obrazovnih i konsultantskih ustanova, ugostiteljskih i turističkih objekata, ali samo u tzv. žutim regionima – Pomurskom, Koruškom, centralnoj Sloveniji, Obalno-Kraškom regionu i u Goriškom.

Od danas su dozvoljene i posjete ne-medicinskim i terapeutskim službama, uz dokaz o negativnom testu na korona virusa, prenosi agencija STA.

Noćni klubovi, barovi i diskoteke i dalje su zatvoreni, ali u žutim regionima je dozvoljen odlazak u prodavnice i u poslovne zgrade uz poštovanje propisane fizičke distance, jedna osoba na 20 kvadratnih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narandžastim regionima – Podravskom, Savinjskom, Zasavskom, Posavskom, Jugoistočnoj Sloveniji, Gorenjskom regionu i Primorsko-Notranjskom dozvoljene su posjete prodavnicama, ali uz strože mjere fizičkog distanciranja – jedan klijent na 30 kvadratnih metara.

Kada je riječ o pijacama, posjete su dozvoljene uz ograničenje – jedna osoba na 10 kvadratnih metara, a barovima i restoranima je dozvoljeno da poslužuju u svojim baštama, uz poštovanje propisane razdaljine između stolova i uz ograničen broj gostiju.

Najavljeno je i otvaranje muzičkih škola, a ove najnovije mjere biće na snazi do 9. maja, kada će vlada ponovo odlučivati o restrikcijama na osnovu aktuelne epidemiološke situacije.

Tanjug