Početna Region Slovenija pooštrava karantinske mjere na granici s Hrvatskom

Slovenija pooštrava karantinske mjere na granici s Hrvatskom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sloveniji je u posljednja 24 časa na virus korona testirano 1.198 osoba, te potvrđen 21 novi slučaj zaraze, osam više nego dan ranije, potvrdila je slovenačka vlada.

Slovenački ministar zdravstva Tomaž Gantar rekao je da se vjerovatno može očekivati pooštravanje mjera na granici s Hrvatskom, a možda i sa Mađarskom.

On je naveo da se traže rješenja jer situacija nije najbolja ni u Sloveniji, a ni u Hrvatskoj, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gantar je najavio da će tokom dana ili sutra biti donesen novi pravilnik o postupanjima na granici, a razmišljaju i o ponovnom uvođenju karantina za strance koji ulaze u Sloveniju.

Još se odlučuje na čije državljane to da se odnosi.

Na konferenciji za novinare u 17 časova rečeno je da situacija u Sloveniji nije dobra, te da puno ljudi odlazi u Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Na konferenciji je rečeno i da se opet uvode karantinske mjere, da će Vlada obezbijediti da svi putnici budu informisani o odluci o karantinu na graničnom prelazu, i oni koji dolaze od tamo odmah moraju biti odvedeni na mjesto koje će navesti.

Portparol slovenačke vlade Jelko Kacin rekao je da su velike zabave glavni krivci za širenje virusa korona.

U Sloveniji je trenutno hospitalizovano devet pacijenata zbog COVID-19, što je jedan više nego prethodni dan, ali nijedno nije potrebno intenzivno liječenje.

Ukupan broj potvrđenih zaraza od početka epidemije sa posljednjim podacima povećan je na 1.634, dok broj umrlih među zaraženima i dalje ostaje 111, jer nije bilo novih smrtnih slučajeva među zaraženim osobama.

Srna

ASHA prodaja vozila