Početna Region Slovenija planira ukidanje policijskog časa

Slovenija planira ukidanje policijskog časa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefica slovenačke grupe medicinskih eksperata Mateja Logar je izjavila danas da je plan da se sljedeće nedjelje predloži potpuno ukidanje policijskog časa u trajanju od 21 do šest sati u Sloveniji, ako se epidemiološka situacija u dovoljnoj mjeri popravi.

Na pitanje slovenačkog nedjeljnika “Mladina” zašto se terase barova i restorana ne otvaraju u cijeloj zemlji, Logarova je odgovorila da je istina da je druženje na otvorenom u regulisanom i kontrolisanom okruženju, daleko sigurnije nego u zatvorenim prostorima, ali da “vladin raspored mjera predviđa otvaranje terasa barova i restorana u žutoj zoni, na šta savjetodavna grupa ne može stvarno da utiče”, prenosi slovenačka agencija STA.

Dodaje i da bi željela da kampanja vakcinacije protiv kovid-19 bude mnogo centralizovanija, jer bi to “omogućilo racionalniju, pravedniju i jednostavniju distribuciju vakcine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prema sadašnjem sistemu, svaki zdravstveni centar u zajednici brine o svojim pacijentima, a da nema širu sliku o stopi vakcinacije”, istakla je Mateja Logar.

Tanjug

ASHA prodaja vozila