Početna Sport Slovenac porijeklom iz BiH vrijedi milione, menadžer ga prodao na osnovu košarkaškog...

Slovenac porijeklom iz BiH vrijedi milione, menadžer ga prodao na osnovu košarkaškog snimka

Benjamin Šeško (19) jedan je od najvećih svjetskih nogometnih talenata. Nogometaš, čiji su roditelji iz Doboja, nastupa za reprezentaciju Slovenije, a sjajnim igrama u RB Salzburgu privukao je interes najvećih svjetskih klubova. Njegov menadžer Elvis Bašanović ispričao je zanimljivu anegdotu kako ga je prodao austrijskom velikanu.

Devetnaestogodišnji napadač je u emisiji “Pod prečko” otkrio da je kako kao mali mnogo igrao i košarku, a Bašanović je priznao da ga je prodao iz Domžala u Salzburg na osnovu košarkaškog videa.

“Benjamin je imao 14 godina i poslao sam ovaj snimak svim klubovima sa kojima smo razgovarali. Red Bull je poznat po stavljanju velikog naglaska na fizikalnost, slično engleskim klubovima. Sportski direktor Salzburga i ja se i dan danas šalimo da je Beni jedini nogometaš koga sam prodao na temelju košarkaškog videa”, rekao je Bašanović u emisiji “Pod prečko”.

Šeško je prošle sezone upisao deset pogodaka uz sedam asistencija, a uprkos intersu najvećih klubova već je dogovorio prelazak u RB Leipzig naredne sezone. Potpisao je petogodišnji ugovor u transferu vrijednom 24 miliona eura.Mladi Slovenac je rođen u mjestu Radeče, visok je čak 1.95 centimetara, a igrao je za podmladak NK Krško i NK Domžale prije nego je otišao u Salzburg, odakle je jedno vrijeme bio posuđen Lieferingu.