Početna Prijedorski region Slobodan Javor novi v.d. direktor Doma zdravlja Prijedor

Slobodan Javor novi v.d. direktor Doma zdravlja Prijedor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbornici u Skupštini grada Prijedora danas su funkcija direktora Doma zdravlja Prijedor razriješili Slavicu Popović (DNS), a za vršioca dužnosti direktora u ovoj zdravstvenoj ustanovi imenovali Slobodana Javora (SNSD).

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Duško Miletić rekao je da su inicijativu o smjeni pokrenule parlamentarne partije.

Šef Kluba odbornika DNS u Skupštini grada Prijedora Goran Predojević poručio je da je Popovićeva smijenjena iako joj nije istekao mandat te da je uspješan direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osnovna teza koja ostaje je da se direktorka smjenjuje zato što je član DNS, ostalo ne pije vode. Kažete da je loša kadrovska politika jer je zapošljavala nemedicinske radnike bez odobrenja Ministarstva. Otvorene su nove kovid ambulante potrebne su čistačice i ostali radnici. Za sve ima odobrenje Ministarstva. Obrazloženje je da je primala radnike koji su u penziji u 2018. godini – rekao je Predojević.

Odbornik SNSD Saša Bursać odgovorio je da je DNS prije lokalnih izbora smijenio dva načelnika gradskih Odjeljenja iz SNSD.

– Nemate političku podršku više da obavljate funkcije u gradu – naveo je Bursać.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da on ne glasa za smjene već odbornici, ali istakao da ove smjene podržava.

– Hoću da sarađujem sa ljudima kojima vjerujem, a ne koji podmeću klipove u točkove. Vodica donijela vodica odnijela, tako i vas poltika donijela politika odnijela. Ne mogu direktori biti zaštićeni kao sibirski medvjed, moraju shvatiti da to nije njihova prćija i vlasništvo – rekao je Pavlović.

Za smjenu Popovićeve glasalo je 17 odbornika, jedan je bio uzdržan, a šest protiv.Popovićeva koja je i odbornik DNS u lokalnom parlamentu nije prisustvovala današnjem zasjedanju.

Imenovanje Slobodana Javora za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja podržalo je 17 odbornika, tri su bila suzdržana i trivprotiv. Inače i Javor koji je diplomirani pravnik je i aktuelni odbornik u Skupštini grada, Prijedora. Nakon skuoštinske pauze, od 16.30 sati biće nastavljene smjene i imenovanja u još šest javnih ustanova. Sa funkcije direktora u Dječijem vrtiću “Radost” biće razriješena Gordana Jekić (DNS), a  za vršioca dužnosti imenovana Tatjana Brdar. Razriješen će biti i funkcije direktora Gradske apoteke Milan Kubat (SNSD), a za vršioca dužnosti imenovan Vladimir Stakić (SP). Sa funkcije direktora u Sportskoj dvorani “Mladost” razriješen će biti Duško Rajilić (SDS), a za vršioca dužnosti direktora imenovana Tijana Bereta – Jacišin (US) . Odbornici će razriješiti i dužnosti direktora prijedorskog Pozorišta Zorana Baroša (DNS), te za vršioca dužnosti direktora imenovati glumca Srđana Knjeginjića (SP). Za vršioca dužnosti direktora u galeriji “Sreten Stojanović” imenovan će biti Aleksandar Drinić (SNSD). Direktor u ovoj javnoj ustanovi prethodno je bio Tihomir Ilijašević koji je iznenada preminuo prošle godine.

srpskainfo.com

 

ASHA prodaja vozila