Početna Prijedorski region Skupština grada- sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Skupština grada- sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Sjednica Skupštine grada Prijedora prekinuta je zbog nedostatka kvoruma.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović izjavio je da se sjednica samo odgađa.

“Biće sazvana sjednica šefova odborničkih klubova gdje će se pokušati usaglasiti termin za nastavak sjednice”, rekao je Duratović novinarima u Prijedoru nakon što je prekinuo današnje zasjedanje.

On je najavio da će ispoštovati odredbe Kodeksa koji kaže da odbornik koji se neopravdano ne pojavi na sjednici i ne opravda svoj izostanak može da se sankcioniše odbijanjem deset do 30 odsto odborničkog dodatka.

“I to ću predložiti Komisiji za izbor i imenovanja, pa ćemo pokušati uvesti red u rad ove skupštine, ipak mislim da ovo tijelo treba da bude poštovano barem od ljudi koji su izabrani od naroda da sjede tu i donose odluke u ime tog naroda”, istakao je Duratović.

Na pitanje novinara o inicijativi za njegovu smjenu koju je podnijela natpolovična većina, Duratović je odgovorio da je to demokratski proces koji se dešava u svakoj skupštini.

“Prihvatam odluku skupštinske većine. Ukoliko bude izglasana, naravno da ću prihvatiti i nastaviti raditi kao odbornik, kao i do sada”, dodao je Duratović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović izjavio je da je ovaj klub poštujući dnevni red želeći da ne stoji sve što je njime predložene.

“Ostale kolege sa svojim legitimnim pravom nisu došle, iz kojeg razloga ne znam, pa sjednica nije mogla otpočeti”, rekao je Pavlović.

Početku današnje sjednice prisustvovalo je 15 odbornika od ukupno 31, i to šest od sedam odbornika SNSD-a, pet samostalnih odbornika, dva odbornika PDP-a, jedan odbornik sa liste nacionalnih manjina i jedan odbornik DF-a koji je i predsejdnik Skupštine.

Sjednici nije prisustvovalo šest odbornika DNS-a, pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA, jedan odbornik SDP BiH i jedan odbornik SNSD-a koji je i potpredsjednik Skupštine.

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila