Početna Vijesti Skupština danas o izmjenama Zakona o javnom redu i miru

Skupština danas o izmjenama Zakona o javnom redu i miru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas će nastaviti sjednicu na kojoj bi trebalo da razmatraju Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

U nastavku četvrte redovne sjednice trebalo bi da budu razmatrani i Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2028. godine, kao i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj /2019-2029. godine/.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred poslanicima bi trebalo da se nađu i Izvještaj o radu i izvršenju finansijskog plana – budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da su na dnevnom redu i Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2018. godinu, Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2018. godinu, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje po Projektu energetske efikasnosti u BiH, kao i izbor i imenovanja.

Narodna skupština je u prvom dijelu sjednice, prošle sedmice, usvojila Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske kojim se uvećava plata policijskih službenika sa srednjom i višom stručnom spremom.

Zakonom je propisano da policijski službenici sa srednjom i višom stručnom spremom dobiju dodatnu naknadu od 10 odsto prosječne plate u MUP-u, ostvarene u proteklom mjesecu.

Narodni poslanici usvojili su i Zakon o zaštiti od nejonizujućih zračenja, uz prihvaćene amandmane klubova poslanika.

Usvojen je i Zakon o radio-amaterizmu u Republici Srpskoj, uz prihvaćeni amandman Kluba poslanika SDS-a, kao i Zakon o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Usvojeno je i više nacrta zakona koji će se u formi prijedloga ponovo naći na dnevnom redu parlamenta.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila