Početna Humanost Školski pribor za romske đake

Školski pribor za romske đake

Grad Prijedor nastavlja sa podrškom učenicima romske nacionalnosti. Osnovci, njih 56, danas su obradovani novim ruksacima i školskim priborom, dok će narednih dana udžbenike dobiti đaci od petog do devetog razreda i četiri srednjoškolca. Mnogo nam znači ova podrška, poručuju iz Udruženja Roma Prijedor.

“Imamo dobru saradnju sa Gradskom upravom i zahvalan sam što se u našem gradu vodi briga o potrebama Roma i u drugim segmentima, tako da vjerujem da će se ova saradnja nastaviti”, rekao je Ramo Salešević, predsjednik Udruženja Roma Prijedor.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je Skupština grada Prijedora 2019. godine usvojila Akcioni plan za rješavanje problema Roma, stambenog zbrinjavanja, zapošljavanja, obrazovanja i zdravstvene zaštite. Za ove namjene u budžetu grada izdvojeno je 20.000 KM, a Grad Prijedor svake godine dodatno obezbjeđuje školski pribor i udžbenike za učenike.

“Ovaj prijem i uručenje poklona gradonačelnika samo je simboličan doprinos grada da bi se podstakli učenici romske populacije da nastave obrazovanje, a da se u tome i uspijeva potvrđuje podatak da je broj učenika isti kao i prošle godine”, rekla je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

U novoj školskoj godini na području Prijedora upisano je 10 đaka prvaka romske nacionalnosti.

Kozarski