Početna Prijedorski region ŠKOLARCI I POLICAJACI ZAJEDNO U REGULISANJU SAOBRAĆAJA

ŠKOLARCI I POLICAJACI ZAJEDNO U REGULISANJU SAOBRAĆAJA

U okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, danas su pripadnici Policijske uprave Prijedor zajedno sa Školskom saobraćajnom patrolom Osnovne škole „Desanka Maksimović“ organizovali preventivne aktivnosti u cilju poboljšanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, sa akcentom na pješake.

Članovi Školske saobraćajne patrole Nea Handanagić i Marko Pralica ističu da je za bezbjednost učenika u saobraćaju važno preventivno djelovanje i upozorenje vozačima kako treba da se ponašaju kada počne školska godina. Oni takođe naglašavaju  da su kroz aktivnosti Školske saobraćajne patrole spojili zanimljivo sa korisnim.

I u Policijskoj upravi Prijedor naglašavaju značaj preventivnih akcija u poboljšanju bezbjednosti saobraćaja, pogotovo na početku školske godine i novog polugodišta. Takođe ističu da takve akcije imaju konkretne pozitivne rezultate.

„Od početka školske godine do danas nije bilo evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala djeca školskog uzrasta. Takođe da napomenem da je PU Prijedor sprovela niz kampanja i akcija koje se odnose na održavanje dobrog stepena bezbjednosti djece školskog uzrasta“, kaže Dejan Vujčić, pomoćnik komandira za bezbjednost saobraćaja PU Prijedor

U Policijskoj upravi kažu da se, pored redovnih aktivnosti na zaštiti djece u saobraćaju, velika pažnja poklanja i preventivno-edukativnim aktivnostima vezanim za odnos vozač-pješak, kao i na tehničku ispravnost vozila, pogotovo autobusa koji prevoze djecu. Policijski službenici apeluju na vozače i pješake da poštuju saobraćajne propise i na taj način zaštite i sebe i druge učesnke u saobraćaju.