Sve tri ski staze  na Kozari su spremne za početak ski sezone a ovogodišnju zimu dočekuju  i sa novim sadržajem za najmlađe skijaše početnike. Riječ je o pokretnoj ski traci dužine 50 metara. Nedostaje još samo snijeg, jer se onaj prvi ovogodišnji, koji je pao u  subotu, brzo otopio.

U Planinarsko-skijaškom društvu “Ljubijski rudar” podsjećaju posjetioce da je ove godine došlo do male korekcije cijena ski usluga i to za desetak procenata.

“Tako će dnevni ski pas za odrasle iznositi 20 maraka , poludnevni 14 , a  noćno skijanje 18 maraka. Dnevni ski pas za djecu košta 14 KM”rekao jeBožo Grbić, predsjednik Planinarsko- skijaškog  društva “Ljubijski rudar”.

U Nacionalnom parku “Kozara” ističu da ne upravljaju skijalištem, ali da u periodu ski sezone imaju određene benifite pa su u jeku skijanja na Kozari  pokušali  riješiti problem parkinga.

“Prošireni su parking kapaciteti kod skijaških  staza, a u izgradnji je i kružni put koji će posjetiocima  olakšati  dolazak i povratak sa ove lokacije.”, kaže Božidar Nikoletić, v.d. director NP “Kozara” i ističe problem smještajnih kapaciteta, onih  kojim bi goste zadržali  na duži period.” Ovaj problem mogao bi u skorije vrijeme biti rješen. Na pomolu je prodaja hotela “Monument”  koji je u stečaju, a iduće godine uz pomoć Vlade RS biće biće renovirani postojeći bungalovi i postavljeni novi- najavio  je Nikoletić.

kozarski