Početna Vijesti “SJETITE SE JUGOSLAVIJE” Putin pozvao da se poštuje međunarodno pravo

“SJETITE SE JUGOSLAVIJE” Putin pozvao da se poštuje međunarodno pravo

Russian President Vladimir Putin speaks to the media after his talks with Serbian President Aleksandar Vucic in Belgrade, Serbia, Thursday, Jan. 17, 2019. Putin and his host, Serbian President Aleksandar Vucic, praised the relationship between the two countries in brief televised statements. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ponovo je danas pozvao na poštovanje međunarodnog prava kako bi se izbjegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije.

Putin je to rekao odgovarajući predsjedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je ocijenio da je Rusija sama kriva za sankcije, koje su joj uvedene.

Ruski predsjednik naglasio je da Savjet bezbjednosti UN mora da odobri sankcije da bi one bile legalne ističući da se to u ovom slučaju nije dogodio, što znači da su mjere uvedene protiv Rusije nelegalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
– Niko ne uvodi sankcije protiv onih koji dovode zemlje u situaciju da moraju da preduzimaju mjere kako bi zaštitile svoje interese. Vratimo se poštovanju elementarnih normi međunarodnog prava i Povelje UN i možda onda nećemo morati da mislimo o posljedicama bombardovanja Jugoslavije i stvarima u vezi sa sličnim, grubim kršenjima međunarodnog prava – rekao je Putin.

On je pozvao da se svijet vrati normalnom politickom životu i postane svjestan da je međusobno zavisan.

– Treba da radimo zajedno ako mislimo da postignemo zajednički rezultat – poručio je Putin.

Šef Kremlja je podsjetio i da je Evropska unija pretrpila veću štetu zbog antiruskih mjera od same Rusije, navodeći da su, prema podacima Evropske komisije za 2015. i 2016. godinu, gubici izazvani sankcijama iznosili oko 50 milijardi, dok se gubici Rusije procjenjuju na između 25 i 26 milijardi evra.

Putin je dodao da je, prema ocjenama njemačkih zvanicnika, ta zemlja zbog neostvarene zarade pretrpila štetu u iznosu od 56 milijardi evra, dok šteta za Rusiju iznosi tri puta manje – prenio je Sputnjik.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila