Građevinski radnik Ljubiša L. (59) iz Bele Palanke u Srbiji uhapšen je sinoć zbog pokušaja ubistva žene, punice i svastike.

Ljubiša je prema nezvaničnim informacijama potegao na njih sjekiru. Žena Vesna (55) i njena sestra (57) su zadobile teže tjelesne povrede, a punica lakše (78).

Svi uznemireni

– Svi mi ovdje komšije u Novoj mali u Palanci smo uznemireni šta se sve dogodilo sinoć. Sreća da su žene ostale žive. Njega često vidimo kako ide na posao jer nadniči na građevini. Često i pije. Nije bio nasilan. Ne pamtimo ga kao takvog, ali evo sad mu je nešto kvrcnulo u glavi – rekao je za Kurir jedan od njegovih komšija.

Vesnino dozivanje u pomoć uznemirilo je komšije.

– Kad sam izašla na ulicu nisam u prvom trenutku shvatila šta se dešava. Nesretna Vesna je za ruku držala njihovo šestogodišnje unuče i bježala od pomahnitalog Ljubiše. Pretpostavljam da je uzela dijete i pobjegla iz kuće u kojoj joj je sestra već bila teško povrijeđena – priča potresena žena.

Navodi da je Ljubiša udario Vesnu u glavu sjekirom, ali ne oštrim već tupim dijelom.

Dijete nemoćno stajalo na ulici

– Imao je malu sjekiru u rukama i nakon prvog udarca nesretna Vesna je pala. Dijete je nemoćno stajalo na ulici i plakalo i vikalo u pomoć! Srećom njega nije dirao… Počeli smo svi da vičemo na Ljubišu da je ostavi na miru, ali je on nastavljao da je udara po glavi dok nije prestala da plače. Žena je sjela dole i izbezumljeno samo gledala – kaže sagovornica.

Ljubišina supruga i njena sestra su hospitalizovane u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati kada će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.